Вже на початок наступного опалювального сезону Росія може розпочати чергові ракетні удари по інфраструктурних об'єктах. Як показує практика, окупанти не відмовляються від практики ракетного обстрілу нашої країни і активізуватимуться саме до початку опалювального сезону.

Про те, що може розпочатися вже восени перед початком опалювального сезону, розповів міністр енергетики Герман Галущенко на засіданні групи G7+.

"Атака цієї ночі вкотре довела, що протиповітряна оборона України працює чудово, і це дає нам надії на майбутнє. Водночас ми розуміємо, що Росія не відмовиться від своїх намірів і продовжить завдавати ударів по нашій енергетичній інфраструктурі, особливо з початком наступного опалювального сезону. Саме тому ми вже здійснюємо підготовку до зими, відновлюємо атакуюче та посилюємо захист наших енергетичних об'єктів", - заявив Галущенко, якого цитує прес-служба Кабміну.

Міністр також наголосив на важливості введення в експлуатацію оновленої лінії електропередачі "Хмельницька АЕС – Жешув", яка посилює енергетичну безпеку України завдяки використанню механізмів експорту та імпорту електроенергії.

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону також формується запас необхідного обладнання, яке може знадобитися для відновлення об'єктів після наступних атак противника. Україна дякує міжнародним партнерам за надану допомогу та інформує про поточні потреби на платформі AidEnergy.

Серед найнеобхідніших потреб – обладнання, яке допоможе децентралізувати генерацію, зокрема мобільні газові турбіни та газові поршні.

Читайте також:

Огірки будуть гіркими і несмачними: що ні в якому разі не можна садити з ними поряд

Їздять понад 500 тисяч кілометрів без ремонту: названо 5 найнадійніших машин

М'ясо, яйця та овочі: що буде з цінами на продукти найближчим часом