Всі дачники та садівники знають, що якщо правильно врахувати особливості кожної культури, їх вимоги до умов зростання, можна правильно підібрати сусідів. Ще б пак, вдале сусідство овочів не тільки дозволить уберегти рослини від шкідників та хвороб, а й отримати багатий урожай.

Так, важливо враховувати, що абсолютно всі рослини надають фізичну дію на ґрунт: ущільнюють її або висушують її різною мірою. А ще хвороби та шкідники, які накопичуються у ґрунті, можуть бути однаковими.

Наприклад, кабачки, картопля, перець, томати та квасоля залишають у ґрунті багато калію, який потрібен огіркам, щоб розвивалися їхні батоги, тому правильно огірки висаджувати саме після цих овочів.

При цьому не вдасться отримати добрий урожай, якщо були такі попередники: зелень, капуста, гарбуз та часник. Вся справа в тому, що вони виснажують землю, тому після перерахованих рослин огірки деформовані чи дрібні.

Що ж до сумісності на одній грядці, то огірки найкраще висаджувати разом з цибулею, часником або кропом. Вдалими сусідами огірків також є бобові культури.

Крім того, сумісна з огірками – кукурудза. Овочі висаджують поряд. Культури збагачують ґрунт мікроелементами, які потрібні обом. Високі стебла служать опорами для огіркових батогів, створюють сприятливий мікроклімат, захищають від вітру і сонця, що обпалює.

Читайте також:

Чому досвідчені дачники та городники ніколи не викидають чайні пакетики

Для чого досвідчені господарі закопують старі відра на городі у селі чи на дачі

Сусіди позаздрять урожаю: що треба кинути в лунку перед посадкою картоплі. Хитрощі городників