О пів на третю ночі мільйони жителів України прокинулися від сирен повітряної тривоги. На карті повітряних тривог усі регіони за кілька хвилин стали червоного кольору – вся країна опинилася під загрозою масованого ракетного удару.

Перші вибухи пролунали вже за 15-20 хвилин, принаймні, у Києві. Ракетна атака тривала до четвертої ранку. Мешканці столиці ще жодного разу не чули такої кількості вибухів за короткі проміжки часу, які обчислювалися десятками секунд.

Пізніше різні телеграм-канали почали повідомляти, що росіяни проводять масовану ракетну атаку із застосуванням як ракет, так і безпілотників.

Наразі про подробиці нічної атаки на столицю розповів начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

За його словами, більшість російських ракет було збито, а нинішню атаку можна назвати "виключною".

"Восьмий повітряний напад на Київ з початку травня! Цього разу ворог здійснив комплексну атаку за різними напрямками одночасно із застосуванням БпЛА, крилатих ракет і, ймовірно, ракет балістичного типу. Вона була винятковою за своєю щільністю - максимальна кількість атакуючих ракет за найкоротший проміжок часу ", - зазначив він.

Попко також повідомив, що, за попередньою інформацією, переважну більшість ворожих цілей у повітряному просторі Києва було виявлено та знищено. Дані про кількість та тип ракет незабаром повідомлять Повітряні сили.

"Попередньо зафіксовано падіння уламків у Солом'янському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському та Дарницькому районах столиці. Найбільші пошкодження у Солом'янському районі – там було спалахування нежитлового приміщення та кілька одиниць автомобільної техніки. Пожежу ліквідовано.

В решті районів пошкодження не суттєві - у більшості виявлено падіння уламків на припарковані автомобілі, прибудинкову територію або лісопаркову зону. Наразі інформації про постраждалих немає! Дані оперативного будівництва збираються та уточнюються. Дякуємо нашій ППО за збережені життя киян!", - додав Сергій Попко.

Читайте також:

Ось це потужно: Британія передасть Україні сотні безпілотників, що пролітають понад 200 кілометрів

Дали добу на збори: експерт розповів, як до Путіна терміново викликали одразу сімох переговорників

Трійця цього року: коли відзначатимемо це свято і що заборонено робити