Коли ми думаємо про здорове харчування, ми зазвичай зосереджуємося на харчових продуктах, забуваючи зробити акцент на безпечному посуді, не менш важливому для нашого здоров'я. При цьому слід враховувати, що деякі види посуду, навіть якщо вони зовні привабливі, можуть бути небезпечними для організму.

Докладніше про те, який посуд непомітно гробить ваше здоров'я, читайте у нашому матеріалі.

Наприклад, пластиковий посуд не є безпечним для здоров'я, особливо той, який витримує високі температури. Виходячи з досліджень ми можемо заявити, що використання такого посуду пов'язане з різними захворюваннями, включаючи онкологічні захворювання.

Також слід бути гранично обережними щодо бамбукового посуду, що склеюється небезпечними речовинами, та посуду з алюмінієвим покриттям, який може спричинити порушення роботи мозку та нейронспалення шкіри.

Навіть деякі види керамічного посуду можуть бути небезпечними для нашого здоров'я. Зокрема, гранітна крихта в посуді, а також дешеві керамічні покриття можуть містити небезпечні речовини.

Меламіновий посуд також потрапляє до цього списку небезпечного посуду. Меламін містить формальдегід, ядерних для ШКТ, нервової та дихальної систем, а також азбест, що провокує онкологію.

Деякі зразки посуду з глазур'ю, а також золотим напиленням, які ми бачимо на прилавках магазинів, можуть містити свинець та кадмій, особливо якщо вони виготовлені в Китаї.

І, нарешті, антипригарний посуд, особливо ті, що містять тефлон, часто виявляються шкідливими для здоров'я. Відомо, що використання такого посуду спричиняє підвищення канцерогенного фону організму. Саме тому нам слід обов'язково дбати про вибір безпечного посуду, де ми готуватимемо нашу їжу.

Найправильніший вибір – це інвестувати у якісний посуд. Бажано вибирати вироби, які мають сертифікати відповідності та проходять найсуворіші перевірки на безпеку.

Читайте також:

Перевірені способи: як позбутися харчової молі на кухні та у квартирі

До хати прийдуть лиха та нещастя: що не можна зберігати на кухні. Викиньте це негайно

Допоможе проста свічка: як надовго позбутися потік на кранах у ванній та кухні