За Україну, за нашу незалежність та свободу борються тисячі українських чоловіків та жінок. І держава намагається максимально підтримати учасників бойових дій у мирному житті.

В даний час, за умов повномасштабної війни на сході України, уряд країни надає різноманітні пільги учасникам бойових дій, які так необхідні для учасників бойових дій, які захищають державу. Учасники бойових дій можуть отримати соціальну підтримку відповідно до Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту". Докладніше про це інформує ТСН.

Відповідно до статті 12 цього закону учасники бойових дій мають право на широкий спектр пільг, включаючи медичну допомогу, матеріальну підтримку та житло.

Учасники бойових дій можуть розраховувати на такі пільги, пов'язані з житлом:

- знижку у розмірі 75% на плату за житло та комунальні послуги;
- першочергове забезпечення житлом для нужденних;
- першочерговий ремонт квартир та будинків;
- першочергове відведення земельних ділянок для будівництва житла, садівництва та городництва;
- позичка на будівництво або ремонт нерухомості з терміном погашення протягом 10 років.

Крім того, учасникам бойових дій надається першочергове право на вступ до житлово-будівельних кооперативів та товариств.

Учасникам бойових дій, які дістали поранення чи контузію під час бойових дій, мають отримати житло протягом двох років після включення їх до окремого списку нужденних. Пільги надаються лише громадянам, які мають відповідне посвідчення учасника бойових дій.

Країна глибоко цінує відвагу та жертви учасників бойових дій, які захищають її територію та народ. Пільги, які учасники бойових дій отримують, є малою компенсацією за їхню службу у збройних силах та допомагають учасникам бойових дій адаптуватися до життя після закінчення війни. Уряд країни намагається робити максимально можливе, щоб задовольнити потреби учасників бойових дій, доки учасники бойових дій захищають Україну на фронті з російським агресором.

Читайте також:

Під дачу чи під город: які земельні ділянки можуть отримати учасники бойових дій

Які надбавки до пенсій отримають цього року учасники бойових дій. Роз'яснення

Ощадбанк розповів, як військові та члени їхніх сімей можуть отримати додаткові гроші