Тюльпани - один із улюблених кольорів усіх дачників. Ще б пак, килим квітучих бутонів на ділянці завжди приваблює погляди сусідів і перехожих і розчулює красою та різноманітністю відтінків. Ось тільки коли квіти в'януть, то не всі знають як правильно далі за ними доглядати.

Так, після в'янення тюльпанів багато хто позбавляється і квітів, і листя. Однак робити цього в жодному разі не можна, адже якщо листя обрізати, то наступного року тюльпани не зацвітуть.

Справа в тому, що саме через листя в цибулину надходить енергія сонця та корисні мікроелементи. Зрізати ще зелене листя тюльпанів – значить зупинити процес формування цибулини.

Таким чином правильно після відцвітання видалити лише сам бутон і залишати на клумбах зелене листя та стебла. Квіти та кошик з насінням приділяють щоб вони не забирали зайві соки та сили рослини.

Листя і стебла повинні залишатися в землі доти, доки повністю не пожовтіють, це потрібно для того, щоб цибулина в землі зміцнилася і сформувалася.

Крім того, поливати рослину потрібно ще щонайменше 15-20 днів.

У цей же період рекомендовано підживлення для кращого росту та дозрівання цибулин. Для підгодовування використовують добрива з фосфором та калієм у складі, але без хлору та азоту.

Листя обрізають у момент, коли вони повністю пожовтіють, інакше великий ризик зупинки зростання підземних частин рослини.

Видаляти листя з клумби можна після того, як воно повністю пожовкло. Листя повинне легко відходити, якщо ж воно міцно триматися за цибулину, значить, воно ще не до кінця дозріло в землі і краще ще почекати.

Читайте також:

Вони вас здивують красою: що зробити, щоби троянди на ділянці пишно цвіли все літо

Не поспішайте викидати: як відновити орхідею і змусити її пишно цвісти

Секрет наших прадідів: як відлякати від картоплі колорадських жуків. Хімікати не потрібні