Гладіолуси – це справжня гордість будь-якого саду. Красиві та естетичні гладіолуси стають символом літа і осені, що злегка насувається, яка стає помітна в легкому подуві літа і солодкому ароматі квітів і фруктів.

Якщо ви мрієте виростити власні гладіолуси, то в матеріалі нижче ми розповімо, коли саме слід садити гладіолуси, і які секрети слід знати, щоб гладіолуси були пишними.

Оптимальним часом для посадки гладіолусів є друга половина весни, коли температура ґрунту підіймається вище 10°C і гладіолуси зможуть якісно зростати, уникаючи замерзання. Отже, гладіолуси можна садити з середини квітня до кінця травня. Однак, якщо ви живете у північних чи західних регіонах України, найкраще відкладіть посадку гладіолусів до травня. У той же час, жителі південних та східних областей вже можуть розпочинати висаджування гладіолусів на своїх ділянках.

Не варто забувати про правильний вибір цибулин гладіолусів. Цибулини гладіолусів повинні бути блискучими та пружними, з центральною втечею без зовнішніх дефектів. Якщо цибулини гладіолусів почорніли або мають плями, краще не використовувати. Крім того, важливо перевірити прикореневі горбки цибулин гладіолусів – світлі означають здорові цибулини, а коричневі – пошкоджені. Перед посадкою цибулини гладіолусів потрібно очистити і дезінфікувати, наприклад у розчині марганцівки.

Глибина посадки цибулин гладіолусів становить приблизно від 5 до 10 см. Перед тим, як висадити гладіолуси, рекомендується змінювати місце висадки гладіолусів щороку. Посадіть гладіолуси на сонячних ділянках, без протягів, і в ґрунт з піщано-глинистою структурою, добре піджививши добривами та органікою, наприклад, фосфатними та калійними добривами.

Гладіолуси – це красиві та чудові квіти, які можуть перетворити ваш сад та порадувати вас щороку новими квітками. Чи є більш прекрасне, ніж гори красивих гладіолусів на вашій ділянці?

Читайте також:

Вони вас здивують красою: що зробити, щоби троянди на ділянці пишно цвіли все літо

Не поспішайте викидати: як відновити орхідею і змусити її пишно цвісти

Секрет наших прадідів: як відлякати від картоплі колорадських жуків. Хімікати не потрібні