Одне із найбільш захоплюючих видовищ літнього сезону – цвітіння троянд. Однак щоб ваше літо дійсно наповнилося яскравими фарбами і ніжним чарівним ароматом, потрібно дотримуватися ряду важливих правил догляду за трояндами. І справді, для пишного цвітіння троянд необхідно, як мінімум, багато світла, тепла, хороша провітрюваність і достатня площа живлення.

Отже, щоб насолоджуватися розкішним зовнішнім виглядом та насиченим ароматом садових троянд, потрібно їх насамперед правильно посадити. Ще б пак, троянда досить вибаглива до місця розташування. Крім того, щоб досягти пишного цвітіння, місце під посадку троянд необхідно попередньо покращити.

Так, троянд життєво необхідні у ґрунті мінеральні речовини та гумус. Перед посадкою троянд на дно викопаної ями розміром 60х70 см (ширина/глибина) потрібно насипати 5 см перегною, а викопану землю з'єднати з суперфосфатом, калійною сіллю і перегноєм. Перемішайте цей мікс, засипте їм яму та полийте його.

Саджанці троянди висаджуються у таке підготовлене місце через 2 тижні.

Важливо! При групових посадках троянд відстань між кущами потрібно залишати близько 50 см, а рослинам із сильним зростом — 1–1,5 метра. При посадці плетистих сортів відступають від опори на 50 див.

До речі, деякі любителі троянд часто захоплюються мінеральними добривами, забуваючи про органіку, яка також необхідна підвищення родючості грунту. Органіка сприяє залученню дощових хробаків, які відповідають за розпушування ґрунту, а це збільшує проникнення повітря.

Зазначимо, що посадку троянд краще проводити у прохолодний хмарний день, у безвітряну погоду. У посадковій ямі коріння саджанців не потрібно загинати. На завершення посадки, для кращого зчеплення кореневої системи з ґрунтом, землю навколо свіжовисадженої рослини обтискають ногою. При цьому коренева шийка троянди повинна залишитися заглибленою на 5 см, а якщо плетистий сорт, то і на 10 см.

Після закінчення посадки кущ рясно поливають двома відрами води, можна за кілька прийомів. Наступного дня потрібно провести розпушування та мульчування верхнього шару ґрунту.

Для отримання рясного цвітіння не потрібно ігнорувати позакореневе добриво. Його потрібно здійснювати у теплу похмуру погоду спеціальним розпилювачем. Робиться це у вечірній час, щоб крапельки поживного розчину поступово вбиралися листям, а не миттєво випаровувалися на сонці.

[embed]https://www.youtube.com/watch?embeds_referring_euri=http%3A%2F%2Fogorodsadovod.com%2F&source_ve_path=Mjg2NjQsMTY0NTAz&feature=emb_share&v=h1nlx1

Читайте також:

На дачі більше не буде комарів: які рослини потрібно висадити біля будинку

Полуниця буде великою та солодкою: важливі секрети, які допоможуть збільшити врожай

У мережі показали найтовстішого кота у світі: він важить як дитина