Уряд обмежив використання музики у громадському транспорті.

Так, стало відомо, що Кабінет Міністрів України остаточно закріпив заборону на ввімкнення музики у громадському транспорті.

Заборона на використання музики у громадському транспорті стала реальністю, бо 9 травня Кабінет Міністрів України змінив "Правила надання послуг пасажирського автомобільного транспорту".

Про це повідомили у Міністерстві з питань відновлення України.

Тепер водії можуть не пускати до салону пасажирів які створюють шум за допомогою технічних пристроїв - наприклад, гучно слухають музику або дивляться відео.

Також водіям заборонено вмикати в автобусах музику або фільми. Це дозволено, якщо в салоні є навушники або ж на нерегулярних рейсах за згодою пасажирів.

У Комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики уже пояснили, що заборона стосується не лише водіїв міського транспорту, а також приміських, міжміських, міжнародних маршрутів. За порушення до водіїв можуть застосувати дисциплінарні заходи, а підприємство - не допустити до конкурсів на перевезення.

Також нові правила стосуються таксі. Музику водії можуть вмикати лише, якщо пасажир не заперечує.


Нагадаємо, що 7 жовтня 2022 року набув чинності закон №2310-ІХ щодо підтримки національного музичного продукту й обмеження публічного використання музичного продукту Росії, що здійснює проти українського народу агресивні дії.

Закон забороняє публічне виконання, показ чи демонстрацію фонограм, відеограм і музичних кліпів артистів, які "є чи були у будь-який період з 1991 року громадянами держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором".

Окрім того, заборонено організацію і проведення гастрольних заходів, учасниками яких є музичні виконавці із РФ.

Читайте також:

Вулицю у центрі Києва хочуть перейменувати на честь Вахтанга Кікабідзе. Ви б підтримали?

Києвом їздить "говорячий" Ford Mustang, повідомляючи про втрати окупантів і показуючи українські гасла. Відео

"Боже око": мешканці Києва спостерігали незвичайне явище у нічному небі