Багато дачників стикаються з проблемою невисоких урожаїв огірків навіть при дотриманні правильного поливання та підживлення. Причиною проблеми поганого врожаю огірків може стати неправильне сусідство овочів поряд із вашими огірками.

Докладніше про правильне сусідство огірків читайте у нашому матеріалі. Ми розповімо, як можна досягти високого врожаю огірків.

Деякі рослини не слід садити разом, оскільки вони можуть мати загальні захворювання або змагатися за поживні речовини у ґрунті. Якщо ви не хочете втратити свій урожай огірків, не садіть наступні рослини поряд із вашими улюбленими огірками.

Отже, моркву найкраще не садити разом із кропом, петрушкою та листовою гірчицею та огірками. Грунт, в якому ростуть ці рослини, висихає швидше, і її вміст поживних речовин стає нижчим, що призводить до поганого врожаю моркви та самих огірків.

Перець та бобові також мають загальне грибкове захворювання, зване антракноз. Якщо з цих культур вражена грибком, то ймовірність його передачі на огірки зростає.

Диня, полуниця, а також помідори та огірки не можуть знаходитися поряд з бобовими та огірками. Всі ці рослини часто хворіють на антракноз, тому краще їх висаджувати в окремих ділянках, подалі від огірків.

Помідори та огірки не слід садити поряд один з одним, оскільки огірки люблять рясний полив та виділяють багато вологи, тоді як помідори не виносять високої вологості та можуть гнити.

Якщо йдеться про картоплю, то не варто висаджувати її разом із помідорами, баклажанами, солодким і гострим перцем, оскільки всі вони відносяться до групи пасльонових рослин та мають спільні хвороби. В результаті, якщо їх висаджувати поряд, вони між собою "обмінюватимуться" шкідниками та захворюваннями, що знизить урожай.

Капуста та помідори є конкурентами у боротьбі за поживні речовини у ґрунті. Вони потребують однакових поживних речовин, і великої кількості. Однак ґрунт може не забезпечити їх усім необхідним і обидві рослини почнуть голодувати, а це призведе до зменшення врожаю, в тому числі огірків.

Кабачки та диня, а також огірки краще не садити поряд з кабачками через загальні грибкові захворювання, тому краще буде розділити ці рослини.

Читайте також:

Чому досвідчені дачники та городники ніколи не викидають чайні пакетики

Для чого досвідчені господарі закопують старі відра на городі у селі чи на дачі

Сусіди позаздрять урожаю: що треба кинути в лунку перед посадкою картоплі. Хитрощі городників