Вночі 1 травня 2023 року росіяни здійснили чергову масовану ракетну атаку на міста України. Так, на території Житомирської області російські окупаційні війська потрапили до промислового підприємства. Також на Дніпропетровщині внаслідок обстрілу Павлоградського району було влучено у промислове підприємство. Звичайно ж, кожного українця цікавить: "Коли буде наступний ракетний удар?"

Так, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону заявив, що російські війська вже не прив'язуються до визначних дат для здійснення ракетних обстрілів.

"Ми вже говорили, що противник відійшов від такої традиції щодо сакральних дат. Тому і на 24 лютого не було (ракетного обстрілу – Ред.). І зараз, не чекаючи травневих "перемог," вже завдав удару", – зазначив він.

Юрій Ігнат наголосив, що українська сторона посилено готуватиметься до наступних провокацій, але для цього потрібна, зокрема, і допомога від іноземних партнерів.

Крім того, у Повітряних силах розповіли, що в ніч проти 1 травня окупанти вдарили б великою кількістю ракет, якби могли собі це дозволити. Проте противник відпрацював тією кількістю, яку йому було не шкода викинути на українські об'єкти, оскільки ресурси на межі.

"У понеділок, 1 травня, Україна була атакована з Каспійського моря двома літаками ту-160, а також із Мурманської області дев'ять літаків ту-95. Було випущено всього 18 ракет. Ці літаки можуть випускати набагато більше ракет. Навіть один ту-95 може вісім випустити, а то й більше", - наголосив Ігнат.

Читайте також:

Не вийшов із бою: обірвалося життя онука відомого українського художника

Не стало зірки культового фільму "Міцний горішок"

Не вийшов із наркозу: під час операції не стало відомого актора. Був зовсім молодий