Під час повномасштабного вторгнення Росії багато українців мають право на допомогу як від держави, так і різних міжнародних організацій. Одним із видів такої кеш-підтримки є виплати від Міжнародної організації з міграції (МОМ).

Міжнародна організація міграції (МОМ) запустила процес надання грошової допомоги українцям під час війни. Кошти виплачуватимуть у рамках меморандуму про взаєморозуміння, підписане між Міністерством соцполітики та МОМ.

Повідомляється, що українці можуть претендувати на отримання допомоги у розмірі 2,2 тисячі грн на кожного члена сім'ї у кожний із 12 місяців на рік (але не більше трьох місяців поспіль). Загалом МОМ ухвалила рішення виділити до 0,7 млрд грн для допомоги громадянам нашої держави. І очікується, що гроші матимуть змогу отримати близько 100 тисяч українців.

Хто в Україні може отримати грошову допомогу:

  • Самотні батьки дітей (мати чи батько), які отримують фінансову допомогу на дітей;
  • Люди, які отримують допомогу у зв'язку з вагітністю або пологами;
  • особи з інвалідністю;
  • сім'ї, в яких є двоє та більше дітей;
  • пенсіонери віком від 65 років.

Як оформити грошову допомогу

Насамперед слід зареєструватись як ВПО (внутрішньо переміщена особа) в органах соціального захисту населення територіальної громади або в ЦНАП.

Одразу після реєстрації заявки претендентів відправляють до офісу організації. Після цього у МОМ вирішують, чи варто надавати фінансову допомогу.

Крім того, отримати кошти можна, надіславши відповідну заяву. Після верифікації та підтвердження даних заява буде надіслана до МОМ.