Керівництво Російської Федерації повідомило про звільнення з посади заступника міністра оборони, відповідального за тилове забезпечення військ, а також відомого "маріупольського різьбяра" Михайла Мізінцева.

Докладніше про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Повідомляється, що ці зміни в керівництві органів управління пов'язані зі збільшеними побоюваннями серед російського населення щодо можливого українського контрнаступу.

Зазначається, що звільнення заступника міністра оборони може бути пов'язане з перевіркою боєздатності російських військ, проведеної екскомандувачем ВДС Михайлом Теплинським. Його перевірка показала, що загарбникам не вистачає необхідного озброєння деяких ділянках фронту.

Аналітики стверджують, що роль Теплинського у виявленні проблем із поставками свідчить про те, що Росія може зосередитися на наданні "Вагнеру" необхідної логістичної підтримки, оскільки зв'язок Теплинського з "вагнерівцями" давно відомий.

Теплинський, який нещодавно був призначений на невстановлену посаду з управління окупантами в Україні, довів раніше свій зв'язок із "вагнерівцями" і вже неодноразово спростовував звинувачення на свою адресу. Через це його призначення не було схвалено українською владою.

Зазначимо, що такі різкі перестановки у вищому військовому керівництві Росії також можуть говорити про те, що Кремль все більш насторожено ставиться до ситуації на сході України та готується до можливого посилення протистояння. Незважаючи на це, поки що ситуація залишається невизначеною, і подальші дії Росії залежатимуть від багатьох факторів, включаючи політичну ситуацію в регіоні та світі загалом.

Читайте також:

У США зробили заяву щодо удару Путіна по житловому будинку в Умані, який забрав життя двох 10-річних дітей

Росіяни зраділи удару по багатоповерхівці в Умані, де не стало двох дітей: "шкода, що не до фундаменту розбили"

Оце буде сюрприз! Експерт розповів, як Україна затопить весь Чорноморський флот Росії