В даний час багато дачників вже не намагаються зайняти кожен клаптик своєї землі виключно чимось корисним. Багато хто купує і висаджує на своїй ділянці дерева просто для краси або створення якоїсь особливої ​​атмосфери. Ось тільки це може принести в хату біду.

Отже, перед тим, як посадити біля будинку якесь дерево, варто ознайомитися не тільки з його природними властивостями та можливими проблемами з доглядом за ним, а й з різними народними прикметами.

Дуб – садити дуб біля будинку в українській культурі до смерті головного члена родини. Виявляється, що близьке сусідство з дубом може витримати лише дуже сильна людина. Якщо ж господар будинку не дуже впевнений у собі або в нього погано зі здоров'ям, то дуб, що росте, може тільки посилити всі ці проблеми.

Береза. Споконвіку слов'яни вірили в те, що всередині стовбура або коренях звичайної берези облаштовують своє помешкання злі духи, які вкрай негативно впливають на здоров'я жінки, яка живе в будинку, і здатні навіть спровокувати безпліддя.

Краще посадити це дерево відразу за парканом і поставити під ним лавочку для відпочинку. Тоді береза ​​не пропустить у хату злу силу.

Іва – наші предки вважали: той, хто посадить вербу біля будинку, помре того ж року. А ще не рекомендовано садити це дерево в рік народження дитини, інакше вона буде все життя нещаслива.

Верба . Існує старовинна прикмета про те, що людині, яка посадила біля будинку вербу, загрожує близька, можливо, насильницька смерть, а її дітям уготоване незавидне майбутнє.

Волоські горіхи – на ділянці його садити, звичайно, можна, а ось біля самого будинку – не варто. І справа не тільки в народних прикметах, що приписують волоський горіх негативну енергетику, а й у сильно розгалуженій кореневій системі.

Осика — у народі завжди була думка, що це дерево приносить смерть та горе. А тому, якщо вам цікаво, які дерева не можна садити біля будинку, обов'язково внесіть осину до цього списку.

Тополя – якщо вам дуже подобається це дерево, краще посадити його на деякій відстані від будинку. Тополя позбавить будинок негативної енергії, але біля самого житла може і нашкодити. А ще її коренева система сильно розвинена, тож може зруйнувати фундамент.

Туя. У багатьох народів туя вважається символом скорботи і смутку за родичами, що померли, тому її місце на цвинтарях.

А ось туя, посаджена поряд з будинком, може підштовхувати його мешканців до самотності, одружених розлучатися, а решту уникати спілкування з людьми. А якщо в будинку живе дівчина, то туя під вікном відганятиме від неї всіх наречених.

Сосна – це дерево може занапастити решту рослин і навіть відібрати врожай. Однак справа тут не лише в енергетиці сосни, а й у її особливостях. Вона створює сильну тінь, а ще й сильно розростається під землею.

Читайте також:

Церковне свято 22 квітня: цього дня в жодному разі не можна виходити на город

На дачі більше не буде комарів: які рослини потрібно висадити біля будинку

Готуйтеся до великого успіху: названо 6 знаків Зодіаку, яким пощастить на вихідних