Протягом року, чотирьох місяців та 22 днів вона прожила у відриві від світу. 49-річна іспанська альпіністка Беатріс Фламіні вирішила перевірити, чи зможе вона вижити в умовах, які завжди називала "самодостатністю", а також зробити документальний фільм на замовлення іспанської компанії Dokumalia.

Так, минулої п'ятниці, 14 квітня, Беатріс Фламіні вперше з п 500 днів побачила сонячне світло. Щоправда, для цього їй довелося надіти сонцезахисні окуляри, щоб захистити очі від яскравого світла.

Загалом без зв'язку із зовнішнім світом 49-річна альпіністка на глибині 70 метрів під землею провела 509 днів. Весь цей час вона жила в печері.

"Мені було дуже добре віч-на-віч із самою собою, я могла б залишитися ще на якийсь час, - сказала вона, сміючись. - Але захотілося прийняти душ".

Важливо відзначити, що Беатріс під час експерименту поняття не мала, який зараз день чи час. Єдиними технологічними пристроями у печері були камера, яку вона використовувала для запису свого досвіду, та комп'ютер із "закритою" операційною системою.

Пристрій мав маршрутизатор і використовувався Беатріс для передачі команді інформації про свої основні потреби. Вона могла попросити води чи їжі, коли відчувала у цьому потребу.

Спортивні вправи, малювання та в'язання – усім цим Беатріс Фламіні займалася під землею.

Їжу, лампочки та батарейки їй приносили члени місцевої групи спелеологів. Вони заздалегідь домовилися про місце, де залишатимуть продукти, щоби вона могла забирати їх, нікого не бачачи.

За потреби вони також збирали її відходи.

Її раціон складався з дитячого харчування, і іноді вони приносили їй особливі ласощі. Найбільше жінку радували авокадо, свіжі яйця та чисті футболки. За підрахунками учасників групи підтримки, за 500 днів Фламіні прочитала 60 книг та випила тисячу літрів води.

Зараз із альпіністкою займається команда психологів та лікарів, які мають допомогти їй адаптуватися до життя над землею.

До речі, згідно з сайтом Книги рекордів Гіннесса, нагороду "за найдовше перебування у пастці під землею" присвоєно 33 шахтарям з Чилі та Болівії, які у 2010 році провели 69 днів під завалами на глибині 688 метрів. Команда підтримки Беатріс Фламіні зазначила, що альпіністка побила цей рекорд.

Читайте також:

Коли чекати на масовану ракетну атаку: українців попередили про удар

У мережі показали найтовстішого кота у світі: він важить як дитина

Вже не знають, як лікувати: у Росії розповіли про напад Путіна, основні ліки не діють