Відомий поштовий оператор "Нова пошта" тепер не прийматиме у своїх відділеннях посилки з продуктами харчування.

Щоправда, як повідомили в компанії, цей захід носить тимчасовий характер і поширюється на ті продукти, які пересилаються до країн ЄС.

Поштовий оператор також роз'яснив, що насамперед йдеться про відправлення цукру, зернових, кондитерських виробів, фруктів, овочів та переробленої плодово-овочевої продукції.

"Уряд Польщі запровадив тимчасові обмеження на імпорт та транзит низки продовольчих товарів з України - цукру, зернових, кондитерських виробів, фруктів, овочів, переробленої плодово-овочевої продукції. Тому Нова пошта тимчасово не приймає жодних продуктів у складі міжнародних посилок, що прямують до ЄС", - йдеться у повідомленні "Нової пошти".

Також прес-служба оператора зазначила, що наразі очікуються подальші роз'яснення з польського боку. Це дозволить внести ясність щодо відновлення відправок.

"Ми чекаємо на подальші роз'яснення урядів Польщі та України для уточнення можливих термінів відновлення таких відправлень", - резюмують у "Новій пошті".

Нагадаємо, раніше "Нова пошта" зробила переадресацію в межах одного міста безплатною.

Послугу може замовити як відправник, так і одержувач для документів, посилок, вантажів, а також шин та палет.

Без додаткової оплати можна переадресувати в межах міста:

з відділення/поштомата/адреси у відділення/поштомат;

з адресою в адресу;

з відділення/поштомату за адресою, але потрібно буде сплатити доставку кур'єром 35 грн за посилку та документи або 100 грн за вантажі до 100 кг.

Замовити послугу переадресації можна у мобільному додатку, бізнес-кабінеті, на сайті у розділі «Трекінг» або у відділенні.

Читайте також:

Просто насолода: рецепт незвичайних рибних котлет із курячим фаршем

Готуємось до сюрпризу: яким буде курс долара найближчим часом

Повне звільнення Криму: в українській розвідці потішили заявою