Російський правозахисник Марк Фейгін заявив, що ухвалення закону про електронні повістки, а також інших нормативних актів країною-агресором РФ є одним із кроків до підготовки нової, великої хвилі мобілізації.

Докладніше про це інформує сайт Главред.

Однак, Фейгін вважає, що всі ці заходи спрямовані не тільки на підвищення чисельності мобілізованих, але й на виправлення та виконання завдань, з якими не впорався нинішній режим у першу хвилю мобілізації.

Зважаючи на все, Росія досі не може досягти значних результатів у конфлікті в Україні, і участь нових мобілізованих може допомогти в цьому. Разом з тим Фейгін уточнює, що такі заходи можуть негативно позначитися на громадянах, які не готові і не бажають брати участь у конфлікті, а їхні права будуть обмежені. Крім іншого, після отримання електронної повісті та після неявки заборонять водити машини. Сюди потраплять усі маршрутники, таксисти, водії тролейбусів та автобусів тощо.

"Людина, яка намагається ухилятися, але одночасно на неї поширюються ці обмеження, точніше поразки в правах, то вона залежна. Наприклад, від прав, якщо працює водієм – у неї сім'я, і ​​як вона тут зароблятиме на життя? Тобто все це спрямоване на підвищення потенційної кількості мобілізованих, яких можна відправити на фронт", — пояснив він.

Правозахисник не виключає, що з новою законодавчою базою Кремль зможе підвищити рівень мобілізації до 60-70% тих, хто підлягає заклику.

Читайте також: