Авторитетне джерело Atlantic Council повідомляє, що президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно відзначив низку парадів 9 травня. Причиною такого рішення, на думку джерела, є проблеми із безпекою. Інші ж припускають, що справа, швидше за все, у тому, що у Москві не залишилося танків та іншої техніки, яка здатна вразити вимогливого путінського глядача.

Ситуація зі скасуванням "парадів перемоги" на 9 травня в Росії може бути пов'язана не лише з відсутністю на вулицях відповідної техніки, а й із проблемами безпеки. Згідно із заявами російського правозахисника та опозиційного діяча Марка Фейгіна, однією з головних причин може стати занепокоєння щодо можливого нападу українських безпілотників на паради. Детальніше про це інформує 24 Канал.

Згідно з Фейгіном, скасування парадів у прикордонних областях могло б пройти непомітно, проте питання про те, чи буде Володимир Путін виступати на Червоній площі, залишається відкритим. Опозиціонер зазначає, що рішення про проведення чи скасування параду пов'язане насамперед із безпекою кремлівського фюрера. На його думку, Путін не ризикуватиме своїм життям і може виступити онлайн через екрани, на яких програватимуться записи його виступу з бункера.

У світлі цих подій можна припустити, що причини скасування "парадів перемоги" можуть бути глибшими, ніж просто проблеми з технікою або безпекою параду. Вжиття таких заходів може бути пов'язане з можливими загрозами життю президента або з іншими важливими подіями в країні, які нам невідомі.

Читайте також: