Якщо напередодні було дуже добре і весело, а вже сьогодні випиті шампанське, вино, текіла та горілочка відгукуються в організмі поганим самопочуттям, то, як кажуть лікарі, саме час зайнятися відновленням організму після пиятики.

Отже, після запою потрібно багато пити. Але не пива, як багато хто практикує, а безалкогольної рідини. І найкращим порятунком є ​​мінеральна вода. Саме вона допоможе не тільки вимити з організму токсини та продукти розпаду алкоголю, а й допоможе відновити водно-сольовий баланс.

Найкраще підійдуть столово-лікувальні, гідрокарбонатно-натрієві варіанти: боржомі, ессентуки-4, нарзан. Для кращого ефекту з мінералки рекомендується випустити газ і пити по півсклянки тричі на день.

До речі, мінералка з лимоном від похмілля – найефективніший варіант, який допоможе вгамувати спрагу і забути про неприємні симптоми після ливань.

Чому мінералка допомагає при похмілля можна зрозуміти, якщо розглянути її вплив на організм:

  • швидко проникає у кров. У складі напою безліч бульбашок вуглекислого газу, які оперативно вбираються, впливаючи на головний мозок;
  • активізація функціонування кишечника. Засіб впливає на систему травлення, стимулюючи її роботи. У результаті залишки продуктів харчування та алкоголю швидше переробляються;
  • ліквідація набряків. Мінеральна вода сприяє виведенню рідини, що накопичилася в організмі. Поява з похмілля набряклості – основна причина того, що людина почувається погано після вживання алкоголю;

Крім того, порятунком від похмілля стане розсіл. Так, завдяки склянці огіркового або капустяного розсолу нормалізується тиск, йде спрага і зникають відразу кілька симптомів похмілля: біль голови, слабкість і нудота.

Ще б пак, розсоли містять у собі оптимальний склад мінералів і солі (вода, соки овочів, оцтова та молочна кислоти), які заповнюють нестачу солей в організмі, а не вимивають їх. А це життєво необхідно в похмілля, коли організм відчуває сильний дефіцит води та солі, через що виникає відчуття сухості у роті, слабкість та ломота у м'язах, зневоднення та набряки.

Читайте також:

Як освятити паски будинку, якщо ви не потрапили до церкви. Інструкція від ПЦУ

Як правильно битися яйцями на Великдень, щоб завжди був успіх і щоб усіх перемагати

Починається найпотужніший зорепад: названі дати, коли потрібно загадувати бажання

У Росії вже починають відспівувати Путіна: буряти щось знають. Відео