Православна церква України та Українська Греко-Католицька Церква наполегливо закликають віруючих дотримуватися комендантської години на Великдень та приєднатися до спільної молитви під час онлайн-трансляцій богослужінь.

Докладніше про це інформує maximum.fm.

Повідомляється, що як запобіжний засіб у зв'язку з карантином і військовим становищем, у храмах України великодні богослужіння будуть проводитися без участі мирян. Проте вся паства зможе скористатися онлайн-трансляціями богослужінь, щоб відзначити це світле свято.

Православна церква України наголошує, що при здійсненні молитви перед іконою будинку необхідно бути уважними та дотримуватися звичайних правил Літургії. Крім того, якщо ви не встигли придбати паску, то ви можете окропити його святою водою самостійно в день Воскресіння Христового, після молитви благословення в храмі.

Українська Греко-Католицька Церква також розповідає, як найкраще прикрасити свій будинок до Великодня. Рекомендується накрити стіл білою скатертиною, прикрасити квітами та зеленими гілками, що символізують нове життя. Серед столу слід поставити свічку, поряд з якою можна розмістити паску та інші святкові страви. Коли вся сім'я збереться навколо столу, голова сім'ї повинен урочисто запалити свічку і промовити молитву для благословення столу на Великдень. Таким чином можна створити атмосферу свята та відзначити цей світлий день.

Читайте також: