Починаючи з 2024 року вимоги до мінімального страхового стажу будуть посилені для можливості виходу працюючого на пенсію за віком, як частина реформи пенсійної системи. Це означає, що люди, які досягли пенсійного віку, повинні відпрацювати більше років, щоб мати право на пенсію. Крім того, якщо пенсіонер переїжджає за кордон на постійне місце проживання, виплата пенсій припиняється.

Докладніше про це інформує сайт Апостроф .

Повідомляється, що оформлення виїзду людей, які вирішили змінити країну проживання, здійснюється міграційною службою, яка повідомляє Пенсійний фонд про осіб, які оформляють документи на еміграцію.

Відповідно до статті 51 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне забезпечення", пенсіонери можуть подати заяву та необхідні документи до Пенсійного фонду для зміни країни проживання та продовження виплати пенсії за шість місяців, починаючи з наступного місяця зняття з обліку за місцем проживання місяця.

Таким чином, зміни у вимогах до страхового стажу та припинення виплат пенсій при виїзді на постійне місце проживання за кордон є частиною посилення заходів щодо боротьби з дефіцитом пенсійних фондів, а також заохочення людей продовжувати роботу довше, щоб мати змогу заробити достатньо для пенсії.

Читайте також: