В Україні з квітня цього року перерахували частину пенсій – тим пенсіонерам, які поки що продовжують працювати. Як пояснюють представники Пенсійного фонду , перерахунок проводився шляхом підвищення стажу у формулі розрахунку пенсій.

Як кажуть чиновники, доплату у розмірі 1,2 тисяч грн можуть розраховувати працюючі пенсіонери, які вийшли на пенсію мінімум з 35 роками страхового стажу та мали виплату у розмірі 7 тисяч грн.

Однак для того, щоб провести такий перерахунок, потрібно отримати дані про сплачені із зарплат внески у першому фінансовому кварталі 2023 року.

Також йдеться, що перерахунок проводиться з 1 квітня, проте починають нараховувати кошти лише з червня 2023 року. Тож у червні українці отримають доплату і за червень, і за травень, і за квітень. В результаті розмір виплати буде на 1,2 тисячі гривень (більше для тих, хто мав розрахункову пенсію у розмірі 7 тисяч гривень).

До кожного працюючого пенсіонера розмір підвищення буде індивідуальним. Чим вища зарплата, тим більше буде збільшення. Як кажуть у ПФУ, дізнатися про свій розмір пенсії після підвищення можна, якщо збільшений на два роки стаж у роках перемножити на 1% та розрахунковий розмір зарплати (ставлення власної зарплати до середньої).

До слова, хоч індексація пенсій працюючим пенсіонерам була проведена у квітні 2023 року, але реально її відчують громадяни тільки у червні. Відповідну інформацію озвучила в одному з ефірів телемарафону Олена Охріменко.

Читайте також:

Доведеться працювати на 5 років більше: що чекає на українських пенсіонерів. Час готуватися

Не треба бігати кабінетами: українцям розповіли, як оформити пенсію через "Дію"

Була крутішою за серійну BMW: як виглядав рідкісний ЗАЗ "Таврія" у версії ERF-Mobile

Його важко дізнатися: Тарас Цимбалюк показав, як виглядав на своїй старій роботі .