Напередодні зустрічі президента України Володимира Зеленського з президентом США Джо Байденом у Білому домі (Вашингтон) стало відомо, що США передала як військову допомогу Україні 8 одиниць ЗРК NASAMS.

Наскільки вдало ці ЗРК прикривають українське небо, розповіли у прес-службі командування Повітряних сил ЗСУ.

Так, за 5 місяців бойової роботи українські зенітники за допомогою наданого міжнародними партнерами комплексу NASAMS знищили понад сотню російських ракет та дронів.

ЗРК NASAMS захищає українське небо від листопада 2022 року. Завдяки йому ЗСУ надійно прикриває важливі об'єкти та міста від авіаційних ударів, а також знищує крилаті ракети супротивника.

Командувач Повітряних сил Микола Олещук вважає, що бригада, яка використовує NASAMS, у майбутньому зможе відмовитися від зенітно-ракетних комплектів старого покоління.

Посилання:

NASAMS – це пересувний зенітно-ракетний комплекс, який може випустити 72 ракети за 12 секунд. Його застосовують для збиття літаків, вертольотів та крилатих ракет у радіусі до 40 км.

Мобільний комплекс NASAMS є американсько-норвезькою технологією. Основною тактичною зброєю зенітно-ракетного комплексу є батарея, що складається з трьох взводів (дев'ять пускових установок, кожна може випустити до шести ракет, один оптоелектронний комплекс наведення NTAS та три станції радіолокації (РЛС)).

До речі, важливо зазначити, що можна включити режим, коли установка сама, без екіпажу знищуватиме цілі.

Читайте також:

Ганьба на весь світ: у Німеччині назвали Медведєва "домашнім песиком Путіна"

"Особистий охоронець дістане пістолет": у Росії вже розповідають, як приберуть Путіна

Гордон розповів, чому його сини не на фронті: "Живуть в Америці, народжені не в Україні"

Який вигляд має син пропагандистки Скабеєвої, якого терміново вивезли з Росії. Бояться ударів по Кремлю