Російські пропагандисти стають дедалі активнішими, коли йдеться про війну в Україні. При цьому особливо активний екс-президент РФ Дмитро Медведєв, який постійно фонтанує на тему великої Російської імперії та її перемог, а також постами, наповненими злістю, образами та порожніми погрозами.

І у світових медіа просто "бомбить" від зарозумілості того, хто завжди був на лаві запасних у РФ. Докладніше про це повідомляє Вild.

"Чим гірше для Росії йде українська війна, тим впевненіше кремлівська пропаганда у перемозі... Домашній песик Путіна Дмитро Медведєв знову гавкає і гарчить у Twitter. У дуже довгому тексті на сервісі коротких повідомлень екс-президент Росії розмірковує, чому Україна має бути приречена", – пише видання.

Медведєв не перестає повторювати, що Україна має бути знищена, а Росія почне ядерний удар по країнах Заходу, включаючи Німеччину. Провідне німецьке видання Вild незадоволене такою риторикою Медведєва і звинуватило його в брехні та протиріччях. У статті наголошується, що Медведєв заявляє, що Україна нікому не потрібна, але стверджує, що Європа підтримує її виключно під тиском США.

Крім того, Медведєв звинувачує українців у тому, що вони нібито є "кровососущими паразитами", які існують за кошти Заходу та Америки, тоді як Росія є могутньою, величною імперією. Він називає Україну "Малоросією", яка, на його думку, являє собою лише "витряпану, рвану, скуйовджену і засалену ковдру" штучно склеєних територій.

Також не залишилася поза увагою у Німеччині загроза Медведєва завдати ударів по Берліну через заяву німецької влади про готовність виконати ордер на арешт Путіна у разі, якщо він приїде на територію країни. Для німецьких журналістів очевидно: йдеться про погрози ядерним ударом.

"Після того, як наприкінці березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі (Нідерланди) видав ордер на арешт його близького друга Володимира Путіна за військові злочини, Медведєв пригрозив: будь-яка спроба його арешту за кордоном буде "оголошенням війни". Якщо на Путіна надінуть наручники під час візиту до Німеччини, Росія навіть "направить усі наші кошти, ракети та інше, до Бундестагу, канцелярії і так далі. До Медведєва, схоже, можна застосувати таке: собаки гавкають…", – резюмував автор статті.

Читайте також: