Нещодавно в Сумах 10-річна дівчинка Микита, незважаючи на неймовірну небезпеку, врятувала молодших братів та сестер із палаючого будинку.

Докладніше про героїчний вчинок дитини повідомляє life.pravda.com.ua .

Повідомляється, що пожежа сталася 7 квітня у приватному будинку на вулиці Пантелеймона Куліша, де мешкає багатодітна родина. У момент виникнення загоряння батьків дітей удома не було.

" Я спала з найменшою сестричкою. Тут до мене підбігає Давид і каже: "Ніка, горить ", - згадує дівчинка.

Микита розповіла, що самостійно спробувала загасити вогонь, але коли її почало нудити і закружляла голова, дівчинка усвідомила, що треба бігти.

" Я намочила рукав і кинулася рятувати найменших – Богдану та Сашу. Винесла їх на руках ", – каже Микита.

Найменшим дітям у сім'ї 1 та 4 роки. Відомо, що 5-річний братик із дому вибіг сам. На допомогу прийшли сусіди, і щойно остання дитина опинилась у безпеці, будинок повністю був охоплений полум'ям.

" Вже через 5 хв після повідомлення на місце події прибули рятувальники і приступили до гасіння. У будинку горіли меблі, побутова техніка, а вогонь перекинувся на покрівлю та перекриття", - повідомили рятувальники .

У ДСНС зазначили, що вогонь швидко поширився, але пожежу вдалося ліквідувати та не дозволити полум'ю повністю знищити будинок. За словами сусідів, батьки прийшли вже після того, як сталася пожежа. Де вони були і чому залишили неповнолітніх дітей самих - залишається загадкою.

Читайте також: