Згідно з офіційним пропагандистським міфом, Росія 24 лютого 2022 року вторглася в Україну, щоб не допустити її вступ до НАТО. Звичайно ж, твердження, що Україна може загрожувати знищенню Росії звучить, як мінімум, смішно, враховуючи, що Росія, по-перше, найбільша за територією країна в Європі, а по-друге, саме у неї найбільше ядерних боєголовок у світі. Через рік військового конфлікту Путін досягнув того, що прямо в нього під носом НАТО проведе найбільші в своїй історії авіаційні навчання.

Так, стало відомо, що країни-члени НАТО з 12 по 23 червня проведуть найбільші у своїй історії авіаційні навчання Air Defender 2023. Зокрема, на території країн, що межують із Росією.

Про це повідомляє сайт Національної гвардії США.

"Air Defender 2023 перевірять нашу здатність швидко розгортати та швидко використовувати авіацію сил НАТО. НАТО - це суто оборонний альянс. Але якщо хтось нападає на одну країну, він нападе на всіх нас", - заявив генерал-лейтенант ВПС США Майкл Ло.

Метою Air Defender 2023 заявлено перевірку здатності швидко розгортати та використовувати авіацію країн НАТО.
Відомо, що окрім Німеччини та США, у навчаннях візьмуть участь 22 країни-союзники.
Навчання відбуватимуться переважно у Німеччині. Але передові оперативні пункти навчань будуть розташовані у сусідніх країнах із Росією – Чехії, Естонії та Латвії.
Як анонсували у Міноборони ФРН, маневри йдуть 11 днів, повітряний простір Німеччини перекриють. Тренування відбудуться під керівництвом німецьких військово-повітряних сил (ВПС).
"З 12 по 23 червня 2023 року під керівництвом Люфтваффе відпрацьовуватимуться бойові дії в повітряному просторі Європи", - наголосили у відомстві.
Планується задіяти близько 220 літаків 23 типів. Це робить Air Defender 2023 найбільшими навчаннями з розгортання ВПС з моменту заснування НАТО у квітні 1949 року.

Нагадаємо, що в лютому 2023 року армії країн-учасниць НАТО провели військові навчання з танками Leopard 2 за 100 миль (160 кілометрів) від кордону Росії та Естонії.

Читайте також:

Парад для Путіна: українцеві, чий дрон на 9 травня долетить до Червоної площі, дадуть 20 мільйонів гривень