У Якутському СІЗО в Росії було знайдено мертвим заступника генерального директора та головного інженера "Якутськенерго" Ігоря Шкурка. Повідомляється, що його було заарештовано 31 березня за звинуваченням в отриманні хабаря та згодом доставлено до СІЗО. Федеральна служба виконання покарання РФ заявила, що Шкурко скоїв самогубство 4 квітня.

Докладніше про це "Українська правда", посилаючись на росЗМІ.

Повідомляється, що Шкурко не погоджувався з арештом і оскаржив його напередодні своєї смерті, 3 квітня. У Слідчому комітеті відмовилися коментувати цю інформацію, а "Якутськенерго" не відповіла на запити ЗМІ.

Це вже не перший випадок, коли топ-менеджери Росії гинуть у в'язницях чи підозрілих обставинах. За підрахунками росЗМІ, вже близько 40 російських бізнесменів та управлінців загинули за останні 15 місяців. Такі випадки викликають питання у багатьох і демонструють нездатність влади забезпечити право на життя та безпеку своїх громадян.

Ігор Шкурко був на посаді заступника генерального директора та головного інженера "Якутськенерго", яка належить "Русгідро". У минулому він також працював гендиректором ВАТ "Південно-Якутські електричні мережі" та був депутатом Алданської районної ради від "Єдиної Росії". У нього залишилася дружина та двоє синів. Після затримання партія призупинила його членство.

Багато експертів вважають, що надто часті самогубства в Росії в період війни в Україні тісно пов'язані з небажанням еліт йти на поводі у режиму, і таким чином Путін ліквідує тих, хто може протистояти йому. І це означає тільки те, що масові протести або зміни режиму у РФ малоймовірна в найближчій перспективі.

Читайте також: