Вчені досі не можуть зрозуміти, як деякі тварини вловлюють частинки наших думок, як вони відчувають наше наближення за кілька кілометрів. Як вони відчувають, що нам погано, навіть якщо ми знаходимось у сусідній кімнаті.

У мережі з'явився дуже цікавий і зворушливий експеримент. Дівчина вирішила підійти до свого коня і вдати, що вона плаче, що їй боляче.

Тварина спочатку насторожено ворушить вухами, почувши схлипування людини. Але вже в цей самий момент кінь розуміє: з його другом щось не так.

Далі на кадрах видно, як кінь раптово вирішує підійти до людини та виявити такі пориви співчуття, від яких йдуть мурашки по шкірі.

А ви знали, що коні – це психологи?

Іпотерапія - це форма фізичної та психологічної реабілітації та лікування, яка використовує коней як інструмент для полегшення різних фізичних, емоційних та психологічних проблем. Коні використовуються як терапевтичні помічники для навчання пацієнтів різним навичкам і поліпшення їх фізичного стану.

Іпотерапія широко використовується для лікування дітей та дорослих з різними порушеннями, такими як церебральний параліч, порушення координації, аутизм, затримка розвитку, депресія, тривога та інші емоційні та психологічні проблеми.

У ході іпотерапії спеціально навчений інструктор з іпотерапії керує пацієнтом через різні вправи та завдання, які можуть допомогти покращити баланс, координацію та силу тіла. Робота з кіньми також може допомогти пацієнтам підвищити впевненість у собі, зменшити стрес та покращити якість життя в цілому.

Іпотерапія не є панацеєю і не підходить для всіх пацієнтів, але може бути дуже ефективною для тих, хто відгукується на цей тип терапії.

Читайте також:

І знову скорбота: у боях за Україну не стало відомого українського музиканта

Забутий рецепт справжньої української паски. Так робили за часів козаків

Несподівано стало погано: у Пригожина паралізувало частину обличчя. Даремно виступив проти Путіна?