Стіни цієї церкви заклеювали портретами Сталіна, а двері й вікна неодноразово заливали монтажною піною. А ще там декілька разів виникали пожежі. Мабуть, саме так Львівщина намагалась протистояти московському впливу. І от довгоочікуване для місцевої громади рішення - у Львові здійснили демонтаж самовільно збудованої церкви УПЦ МП.

Так, голова місцевої ОВА Максим Козицький повідомив, що ліквідовано "останній форпост мocковcькoї церкви у Львові". Йдеться про дерев'яну церкву святого рівноапостольного князя Володимира, яка розташована в житловому масиві Сихів.

Тепер на цьому місці буде кафедральний собор - рішення про це було прийнято міською владою в березні 2023-го року, коли дану земельну ділянку виділили під це цільове будівництво.

Що ж стосується прихожан, то конфлікту вдалося уникнути, адже громада цієї церкви вирішила перейти до ПЦУ ще в липні 2022 року.

До речі, директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Євген Бойко повідомив журналістам, що перед демонтажем було проведено інвентаризацію майна та складено відповідні описи в присутності свідків і під відеозапис.

"Богослужбові речі, церковне начиння, ікони, будуть тимчасово зберігатися в будівлі храму ПЦУ. На прохання отця деревяні конструкції тимчасово будуть зберігатися на території одного із підприємств", – розповів Бойко.

Читайте також:

Путін готується просити помилування: у Росії розповіли про підготовку до капітуляції .

Рак виявився сильнішим: не стало відомого українського актора .

Допоможе петрушка та кріп: як пофарбувати яйця на Великдень, щоб на них з'явилися картинки .