Вже цієї неділі католики та протестанти всього світу відзначатимуть Великдень. В Україні більшість православних також відзначатимуть свято Воскресіння Господнього разом із рештою християнського світу, а хто ще не готовий відмовитися від совкових традицій, чекатиме 16 квітня.

Однак і ті, й інші можуть провести спеціальні змови та обряди на Великдень, які допоможуть залучити до життя благодать, а також здоров'я, щастя та багатство. У нашому матеріалі ми розповімо, що і як потрібно зробити напередодні Великодня, щоб весь наступний рік був успішним.

У Чистий четвер потрібно вмитися водою до сходу Сонця. Перед цим у воду слід покласти срібло. Також у четвер потрібно підготувати рушник, який у неділю потрібно віднести до церкви для того, щоб святити.

У день Великодня всі вітаються словами "Христос воскрес!", а на таке привітання слід відповідати "Воістину воскрес!"

Якщо людина хворіє, слід при першому ударі великоднього дзвона перехреститися і сказати: Христос воскрес, а рабу (ім'я) здоров'я. Вважається, що людина почне одужувати.

Потрібно купити чотирикутне люстерко. Воно стане в нагоді, щоб поправити криворотку. Потрібно дивитися в нього, ловлячи світло повного місяця, говорячи у дзеркальне відображення: «З мене на дзеркало, із дзеркала на небо. У небі місяць. З мене, раби (ім'я), кривина. Амін.»

Дівчатам і жінкам, які хочуть заміж, при сході сонця на Великдень слід постукати по склу свого вікна і сказати: Сонце Пасхальне, по небу катись, А ти, наречений, до мене на мій поріг з'явися. В ім'я Отця і Сина та Святого Духа. Христос воскрес, а до мене наречений. Амін.»

Ще незаміжнім дівчатам під час великодньої служби у церкві на грудях тримають жменю пшениці. Повернувшись із церкви, сиплють зерно біля свого порога зі словами:

«Скільки в церкві було від свічок вогників,

Скільки й мені наречених.

Скільки в жмені зерен,

Стільки до мене наречених.

В ім'я Отця і Сина та Святого Духа. Амін.»

Так щоб і раб Божий (ім'я)

Не тягнувся б до дурманової хвороби,

Будь душа його смирна і покійна,

Без тяги і до дурманної байдужа,

Як спокій, смиренний і байдужий цей мертвий.

В ім'я Отця і Сина та Святого Духа.

Нині і повсякчас і на віки віків. Амін.»

Напередодні Великодня в кожен кут свого будинку потрібно покласти фарбоване яєчко і гріш, кажучи при цьому: «Як великоднє яєчко з гривнею, не вийде з цього кута, так щоб із мого будинку не виходили гроші ніколи. Христос воскрес, а моїми словами амінь». Яйця в Великдень треба з'їсти, а ось гроші не можна витрачати, доки не пройде пасхальний тиждень.

Невпевненим у собі, незаміжнім і неодруженим у перший день Великодня потрібно вмитися святою водою, в яку кладуть три фарбовані яйця. При цьому потрібно промовляти:

«Як люди люблять Святий Великдень,

Як вони милуються на золоті бані,

Так щоб усі любили мене

І не могли на мене досхочу налюбуватися.

В ім'я Отця і Сина та Святого Духа. Амін.»

На пасхальній службі можна спробувати отримати фарбування від батюшки у церкві. Якщо вийти, то перед тим, як іти додому, підійдіть до ікони Богородиці і покличте її: «Матусю Богородице, йдемо зі мною, до мене додому. З нами ночувати, раба (ім'я) лікувати». Вдома нагодуйте цим яйцем хворого, цього року він не помре і може повністю зцілитися.

Читайте також:

Коли можна освятити великодні кошики в ніч з 15 на 16 і чи будуть відкриті церкви Києва

АТБ порадував знижками перед Великоднем: на що знижують ціни

Що буде з комендантською годиною у Києві на Великдень: ухвалено остаточне рішення