Вже зовсім скоро дачники та городники пересаджуватимуть розсаду у відкритий ґрунт. Дуже важливо, щоб грунт був родючим і розсада благополучно перенесла пересадку.

Ось тут і допоможе шкірка від цитрусових, яка зазвичай викидається у відро для сміття.

Як розповідають досвідчені дачники та городники, шкірка від апельсинів, мандаринів, лимонів або грейпфрутів є чудовим природним "горщиком" для розсади.

Вам не доведеться користуватися звичайними пластиковими або іншими ємностями і додавати в них якесь підгодовування - відмінним горщиком послужить саме шкірка від цитрусових.

Перед тим, як з'їсти апельсин або грейпфрут, акуратно очистіть шкірку на дві півсфери. Саме в них можна висаджувати вашу розсаду.

Важливо і наступний нюанс: шкірка від цитрусових передасть розсаді необхідні корисні речовини. А при пересадці у відкритий ґрунт чи теплицю послужить непоганим добривом, оскільки розсаду не потрібно витягувати з цієї оболонки.

Секрети наших бабусь:

Після того, як ви пересадили розсаду у відкритий ґрунт або теплицю, варто перехрестити звичайним знаменням хресним місце посадки і попросити Бога, щоб допоміг з гарним врожаєм. Деякі люди закопують поруч із розсадою шкаралупу від освячених яєць, просячи Бога про врожай і про те, щоб рік не був голодним.

Читайте також:

Квітень та травень: астролог назвав переможні дати для ЗСУ та всієї України.

Голосувати за Галкіна: Лайма Вайкуле розповіла, кого бачить президентом Росії.

Він спалює гуму: українець перетворив звичайний Запорожець на копію Ford Mustang.