За останній місяць українці приблизно мільйон разів чули фразу, що "спорт поза політикою". Ще б пак, ця теза лежить в основі Олімпійської хартії, ідеологом якої був француз, барон П'єр Кубертен наприкінці 19 століття. Ось тільки в сучасному світі ця теза вже застаріла, адже спортсмени не живуть на окремій планеті. Крім того, багато спортсменів загинуло на фронті, і вони вже ніколи не зможуть піднятися на п'єдестал пошани. Не дивно, що ті, хто зараз має можливість публічно донести всі жахи війни в Україні, це роблять. Хоч і не всі у світі ставляться до патріотизму наших спортсменів із розумінням.

Так стало відомо, що українського боксера Данила Заморило змусили зняти прапор України на турнірі у литовському Каунасі.

Данило Заморило на п'єдесталі пошани, фото: youtube.com
Данило Заморило на п'єдесталі пошани, фото: youtube.com

1 квітня 2023 року у литовському Каунасі пройшов міжнародний турнір з боксу, який організувала Федерація боксу Литви.

У категорії до 63,5 кг чемпіоном став українець Данило Заморило. У фінальному поєдинку наш боксер зі Львова переміг представника Казахстану Султана Муссінова.

Данило Заморило здобув перемогу, фото: youtube.com
Данило Заморило здобув перемогу, фото: youtube.com

На церемонію нагородження 21-річний Заморило вийшов із прапором України на плечах. Проте за кілька хвилин організатори попросили нашого спортсмена прибрати прапор. Про це повідомляє Luckypunch.net .

За даними ЗМІ, організатори турніру просто дотримувалися протоколу, за яким нікому не можна перебувати з прапором на п'єдесталі пошани.

Офіційно причини такого вчинку організатори не коментували.

До речі, раніше на цьому турнірі золоті медалі вибороли ще два представники України: Юрій Захареєв та Олександр Хижняк.

Читайте також:

Горе у Андрія Малахова: дорога забрала життя цілої родини

Це вже повний абзац: у Києві батько, що напився в мотлох, приїхав машиною забрати сина з садка. Відео

Люди не можуть повірити: не стало легендарної української гімнастки. Їй захоплювалися покоління