Догляд за орхідеями, безсумнівно, може здатися складним завданням для новачків, але насправді це не так. Головне – знати життєвий цикл цих екзотичних рослин та приділяти орхідеям достатньо уваги у відповідні періоди року.

Докладніше про те, як правильно слід доглядати орхідеї навесні, читайте в нашому матеріалі.

Весняний період у житті орхідей – це час активного зростання та підготовки до літа, а також ідеальний момент для розмноження. У цей період рекомендується регулярно обприскувати орхідею теплою водою у першій половині дня і, якщо потрібно, переставити орхідеї на нове місце.

Однак не всі орхідеї однаково відносяться до перестановок та винесення на свіже повітря. Деякі види, такі як бульбофілум, дендробіум, фаленопсис, доритіс, аерангіс, пафіопедилум та деякі інші, вважають за краще не "виходити" на вулицю заради свіжого повітря.

Квітень - період активного росту та цвітіння для більшості видів орхідей. Однак слід уникати яскравого сонця та регулярно обприскувати орхідеї теплою водою у першій половині дня. Також можна переставити орхідеї на нове місце, але не частіше ніж 1-2 рази на рік.

У цей же час можна відсадити нові паростки орхідеї, але вони мають бути не більше ¼ розміру минулорічних. У травні догляд за орхідеями не дуже відрізняється від квітневого.

Пам'ятайте, що турбота про орхідеї не тільки приносить радість і прикрашає вашу оселю, але й допомагає їм зберігати здоров'я та красу. Не бійтеся експериментувати та шукати свій власний підхід до догляду за орхідеями – це може стати захоплюючим та пізнавальним процесом!

Читайте також:

Всього 5 хитрощів: що потрібно зробити, щоб орхідея почала швидше цвісти

Орхідея буде пишно цвісти: на яке вікно потрібно ставити рослину - західну, південну чи північну

Як дізнатися, чи жива ваша орхідея, чи вона вже більше ніколи не зацвіте