Стало відомо, що уряд Німеччини вирішив спростити правила імміграції, щоб залучити кваліфікованих фахівців із країн, які не входять до ЄС. Таке рішення влада ухвалила через те, що за даними міністерства праці, кількість вакансій у Німеччині у 2022 році була на рекордно високому рівні - майже 2 мільйони.

Про імміграційну реформу з метою подолання дефіциту робочої сили у Німеччині пише Reuters.

Законопроект, який полегшить в'їзд до ФРН кваліфікованих спеціалістів з-за кордону, був у середу, 29 березня, схвалений Кабінетом Міністрів Німеччини. Тепер він має пройти через бундестаг (парламент) та бундесрат (представництво федеральних земель).

Зазначимо, що новий законопроект є частиною пакету законів, за допомогою яких коаліція, що править у ФРН, прагне модернізувати законодавство в галузі імміграції, оформлення посвідки на проживання та отримання громадянства.

Документ, підготовлений міністром внутрішніх справ Ненсі Фезер та міністром праці Хубертусом Хайлем, передбачає, серед іншого, запровадження нової «карти можливостей» (Chancenkarte) із системою балів. Критерії, які враховуються при підрахунку балів, включають кваліфікацію, знання німецької мови, професійний досвід, зв'язок із Німеччиною (наприклад, родичі, які вже проживають у країні) та вік.

До речі, Словенія також спростила умови найму іноземних працівників. Так, парламент Словенії прийняв поправки до закону "Про іноземців" та закону "Про зайнятість, самозайнятість та трудову діяльність іноземців". Тепер роботодавцям буде легше наймати працівників із країн, які не входять до ЄС, а для громадян третіх країн стане менше бюрократичної тяганини. Зокрема, з дев'яти до трьох місяців скорочується час, протягом якого шукачі притулку можуть реалізувати своє право на вільний доступ до ринку праці після набуття статусу шукача притулку.

Читайте також:

Несподіваний поворот: Путін оголосив ворогом країну, яка йому допомагала. Нехай готуються

Патріотична брошка та костюм-трійка: Олена Зеленська вразила діловим вбранням

За ці імена можуть подати до суду: як не можна називати дітей, щоб не позбавили батьківських прав