Досвідчені городники та дачники розробили простий та ефективний метод, який допоможе вам назавжди позбутися бур'янів. І для цього не знадобляться ядерні хімічні засоби.

Якщо ви не знаєте, як позбавитися бур'янів народними засобами, то рекомендується застосувати перевірений рецепт. Для цього потрібно лише оцет і сіль.

Принцип дії полягає в тому, що оцет має потужну кислотну дію, яка вбиває бур'яни. Сіль же допомагає запобігти повторній появі бур'янів на тому ж місці.

Для того, щоб приготувати засіб від бур'янів, нам знадобиться:

1. Змішати один літр простого столового оцту та 150 г солі.

2. Розчинити сіль в оцті до розчинення.

3. Перелити оцтово-сольову суміш у розпилювач.

Потім розчин нанести на бур'яни, намагаючись при цьому не потрапляти на інші рослини, оскільки оцет і сіль можуть пошкодити їх. Щоб запобігти повторній появі бур'янів, можна також обробити розчином область навколо бур'янів, таким чином вбивши коріння, що залишилося, і запобігши їх росту.

Якщо у вас багато бур'янів, може знадобитися кілька обробок розчином, щоб повністю позбутися їх. Варто зауважити, що оцет та сіль можуть пошкодити не тільки бур'яни, а й корисні рослини, тому необхідно бути обережними під час використання. Найкращий період для застосування такого методу – рання весна, до посадки.

Рекомендується додати в готовий розчин оцту та солі рідке мило, завдяки чому суміш краще триматиметься на бур'янах. Цей метод також відмінно підійде для боротьби з бур'янами на плитці або інших важкодоступних місцях завдяки простоті приготування та рідкій формі розчину.

Читайте також:

Сусіди позаздрять урожаю: що треба кинути в лунку перед посадкою картоплі. Хитрощі городників

Для чого досвідчені господарі закопують старі відра на городі у селі чи на дачі

Чому досвідчені дачники та городники ніколи не викидають чайні пакетики