У той час як головна пропагандистка Кремля Ольга Скабеєва мало не плаче в прямому ефірі, що Росія не змогла змусити "всіх страждати в Україні", зануривши країну в безпросвітну темряву, міністр енергетики Герман Галущенко ще більше доводить її до сказу, розповідаючи про стабільність ситуації.

Так, міністр енергетики України Герман Галущенко на своїй Facebook-сторінці повідомив, що на ранок 30 березня 2023 року в Україні завершено роботи з відновлення електропостачання у північних, центральних та південних регіонах після негоди.

І лише в Чернігівській та Одеській областях все ж таки можливі відключення світла.

"Протягом останньої доби завершено ремонтні роботи та відновлено електропостачання у постраждалих від негоди районах у північних, центральних та південних регіонах країни. Однак у деяких населених пунктах Одеської та Чернігівської областей ще можливі нетривалі відключення", - написав Галущенко.

Нагадаємо, напередодні через негоду в Україні (сильний вітер, сніг та дощ) у 12 областях України запроваджувалися аварійні відключення електроенергії. Не вдалося напередодні мешканцям Житомирської, Вінницької, Хмельницької, Київської, Чернігівської, Черкаської, Миколаївської, Одеської, Кіровоградської, Дніпропетровської та Сумської областей.

Також міністр додав, що частково відновлено електропостачання після нещодавніх обстрілів у Донецькій, Харківській та Херсонській областях.

Крім того стало відомо, що до середини осені в Україні відключення світла не планується. Так, голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що якщо росіяни не завдаватимуть нових ударів по критичній інфраструктурі України, то в найближчі 6 місяців у нашій енергосистемі буде достатньо електроенергії для покриття потреб усіх споживачів.

Читайте також:

Буде перемога України: таролог розповіла, чого чекати наприкінці цієї весни .

У мережі показали найрідкісніші машини, які виготовляли в Україні .

Українцям розповіли, що буде із тарифами на електроенергію. Прийнято рішення .