Будь-яке церковне свято пов'язане з певними традиціями, прикметами та заборонами. Цього року 30 березня відзначається день пам'яті святого Олексія. Він відомий тим, що відмовився від життя в достатку, роздав майно жебракам і скасував своє весілля.

Це сталося, коли Олексію було 17 років. Він залишив батьківський будинок у Римі та оселився у місті Едеса (територія сучасної Туреччини). Олексій мешкав біля храму Пресвятої Богородиці, де зберігалася всім відома Туринська плащаниця.

Він просив милостиню, харчувався хлібом із водою та проводив час у молитвах. Це тривало 17 років, поки один із служителів храму не почув голос з небес, який попросив привести всередину храму "людину Божу", якою був Олексій.

Олексій не схотів слави і знову повернувся на батьківщину. Під виглядом жебрака він провів там чергові 17 років, знову ж таки відмовляючи собі у всьому, займаючись молитвами та спілкуванням з Богом. Примітно, що він оселився поряд зі своїм будинком, а його батько подавав йому харчування, думаючи, що допомагає бездомному.

Прикмети на 30 березня

Наші пращури помітили, якщо у цей день погода хороша, то й осінь буде холодною. І навпаки – тепла погода обіцяє комфортну та теплу весну.

Також вважалося, що наступного дня після цього свята можна сміливо сіяти ячмінь.

Заборони 30 березня

Батькам маленької дитини не рекомендується позичати гроші, хліб та сіль. За народними повір'ями разом із цими предметами можна віддати успіх малюка. Також не рекомендується в цей день прати та займатися прибиранням.

Читайте також:

У Росії вже підтримали ордер на арешт Путіна та заявили, що Кремль програв.

Безсоння гарантовано: 6 речей, які потрібно терміново винести зі спальні.

Дріжджі вам не знадобляться: як зробити запашний кекс на основі сиру.