Минулої доби, 25 березня, а також у ніч на 26 березня російсько-окупаційні війська вкотре атакували Україну. Так, близько півночі 26 березня росіяни завдали ракетного удару по Краматорську на Донеччині. Крім того, російська армія інтенсивно б'є по Авдіївці, застосовуючи артилерію та "Гради", у тому числі касетні боєприпаси. Це свідчить про те, що російські окупанти не залишили свого задуму тиснути морально на населення України та продовжують психологічно виснажувати українців за допомогою точкових ракетних ударів.

Керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі інформаційного телемарафону заявила, що російські військові наразі відмовилися від тактики завдання масованих ракетних атак і починають застосовувати точкові удари.

"Окупанти швидше за все будуть завдавати точкових ракетних ударів по Україні, оскільки РФ не має потенціалу, щоб запустити відразу 50-80 ракет", - каже вона.

За словами Гуменюк, тактика ворога зараз перебуває у пошуковому стані і вони аналізують, що з того, що вже було застосовано, може спрацювати, оскільки масовані ракетні атаки вже йдуть у минуле.

"Вони вже зрозуміли, що масовані атаки - це не той результат, на який очікують. Це великі витрати і мала віддача. Тому, швидше за все, вони будуть використовувати точкові атаки так, як це було днями", - наголосила Гуменюк.

Вона додала, що російські загарбники "очевидно" використовуватимуть точкові атаки:

  • або ракетні;
  • або дронові.

Нагадаємо, в ніч на 24 березня росіяни атакували Україну ударними безпілотниками Shahed-136/131 та керованими авіаційними бомбами. Запуски безпілотників здійснювалися з північно-східного напрямку, вони прямували до Кривого Рогу та Сумської області.

Читайте також:

От і наговорився: росіяни повстали проти Медведєва, який їх уже втомив

Вміють кидатися камінням: у російську армію вже вербують найманців із диких племен Анголи. Лавров домовився

Їх не стало одного дня: у бою обірвалося життя двох братів. До останнього захищали Україну