Ця програма стимулюватиме і підтримуватиме ветеранів, які хочуть створити нове підприємство або розвивати вже існуюче в цій галузі. Вона є важливим кроком для сприяння соціально-економічній реабілітації ветеранів війни, давши їм можливість роботи та творчості.

Докладніше про це інформує видання DELO.

Гроші розподілятимуться на конкурсній основі. Участь у конкурсі зможуть взяти не лише ветерани бойових дій, а й члени сімей загиблих воїнів. Фонд визнав, що родичі загиблих воїнів заслуговують на ту ж підтримку та можливості, які надають ветеранам. Ця грантова програма має довести до знання ветеранів, що незалежно від того, були вони у прямому бою чи не брали участі у військових діях, вони можуть отримати підтримку від суспільства.

Прийом заявок на участь у конкурсі триватиме протягом двох тижнів: з 24 березня по 10 квітня 2023 року. Учасники будь-яких юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, які мають свій бізнес або хочуть розпочати новий, можуть подати заявку до фонду.

У фінансуванні грантової програми максимальний розмір гранту сягатиме 1,5 мільйона гривень, а мінімальний розмір гранту становитиме 500 тисяч гривень. Під час конкурсу виділяються гранти для відкриття нового бізнесу чи розширення існуючих бізнес-проектів.

Загальний бюджет конкурсу на цю програму складає 15 мільйонів гривень. Нова грантова програма у фонді дозволить ветеранам безпечно відновити своє життя та створити свій бізнес, що додатково вигідно впливає на національну економіку, у свою чергу, покращуючи умови життя ветеранів та народжуючи нові напрямки розвитку економіки.

Читайте також: