В Україні, поряд із пенсією, пенсіонери також можуть отримувати щомісячні компенсаційні доплати залежно від їхнього віку та розміру пенсії. Ця ініціатива була запроваджена у 2020 році для того, щоб допомогти людям похилого віку, які отримують маленьку пенсію.

Докладніше про це інформує сайт "На Пенсії", посилаючись на заяву першого заступника міністра соціальної політики України Дар'ї Марчак.

Одна з ключових умов для отримання компенсації – розмір пенсії не повинен перевищувати 10 340 гривень. Також важливою умовою є вік – ці доплати передбачені для пенсіонерів віком від 70 років.

Відповідно до правил, пенсіонери віком 70-75 років можуть розраховувати на виплату до 300 гривень. Пенсіонери віком від 75 до 80 років отримають до 456 гривень на місяць, а пенсіонери віком від 80 років отримають 570 гривень. Виходить, що найбільшу виплату нараховують людям похилого віку в більш поважному віці.

Ця компенсація є додатковим джерелом доходу для людей похилого віку, які змушені жити на пенсію. І хоча ці виплати не є основним джерелом доходу, вони можуть виявитися дуже корисними та допомогти пенсіонерам впоратися із повсякденними витратами.

Минулого року, під час індексації пенсій, що проходила у березні, компенсаційні виплати також було збільшено для людей похилого віку. Але не всі отримали бонус – підвищення не торкнулися лише пенсіонерів віком 70-75 років, оскільки їм було встановлено доплату у жовтні минулого року.

Читайте також: