Є деякі споживачі, які отримують зайву виплату за житлову субсидію, і вони повинні будуть повернути ці гроші. Законодавством передбачено два випадки, коли потрібно буде повернути державі надто виплачену субсидію.

Докладніше про ці випадки повідомляє сайт "На Пенсії".

Перший випадок – це заява недостовірної інформації, яка вплинула на встановлення права на житлову субсидію та її розмір, який у результаті перевищив 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або 170 гривень.

Другий випадок - це інформація, яка могла вплинути на можливість перегляду права на призначення житлової субсидії або її розміру, а заявник не надав цю інформацію протягом 30 календарних днів з дня їх виникнення.

Крім того, при призначенні житлової субсидії на наступний період уповноважений орган може утримати суму зайво виплаченої житлової субсидії при виплаті щомісячних сум субсидій. Однак поточні виплати не можуть бути зменшені більш ніж на 20 відсотків.

Важливо відзначити, що соціальна допомога у вигляді житлової субсидії надається лише тим споживачам, які не можуть самостійно розраховуватися за житло та комунальні послуги, оплачувати витрати на керування багатоквартирним будинком, комунальні послуги, придбання зрідженого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Крім того, людина, яка звертається за житловою субсидією, несе відповідальність за подані відомості про свої доходи та майно, що визначають право на призначення житлової субсидії та її розмір.

Читайте також: