Сьогодні, 21 березня, за православним календарем відзначається кілька імен: Опанас, Володимир, Вольдемар, Дементій, Іван та Ян.

Обов'язково слід привітати представників цих імен зі святом, та побажати їм щастя та удачі. А якщо ви є той самий Іван, Дементій, Ян, Вольдемар, Володимир та Опанас – не забудьте помолитися своєму святому покровителю та попросити заступництва.

Головні заборони 21 березня

  • не сваріться з батьками;
  • не виносите сміття після 13:00;
  • не позичайте гроші до заходу сонця;
  • не гладьте кота цього дня - це принесе невдачі;
  • не дивіться у дзеркало після 21:00.

Головні прикмети 21 березня

Наші пращури помітили, якщо в цей день погода буде непогожою, то і осінь буде такою. Якщо у цей день варити яйця, то, як кажуть народні прикмети, ви зварите свій успіх і відженете його від свого будинку.

Наші пращури помітили, якщо в цей день погода хороша, то в цей день погода буде похмурою.

Крім того, 21 березня не можна стригти нігті – вважається, що можна відбити успіх від своїх рук.

За старими повір'ями 21 березня потрібно прислухатися до гавкоту собак: якщо собака довго мовчить і ні на кого не гавкає, то літо буде дуже спекотним.

Також вважалося, що 21 березня потрібно обов'язково тричі вмитися після 00:00 - вода в цей час вважається "грошової" - триразове вмивання принесе до вашого дому достаток та удачу.

Але в жодному разі 21 березня не стрижіть дітей - наші пращури вважали, що у цей день нечиста сила може відібрати у дитини дар мови, якщо її постригти.

Читайте також: