Стало відомо, що у п'ятницю, 17 березня 2023 року, близько 17:00 у Підмосков'ї було підірвано меморіал Вічного вогню. Все сталося у Можайську біля Будинку дитячої творчості на вулиці Желябова. Поліцейські відразу вирахували хулігана за записом з камер відеоспостереження

Ним виявився 11-річний школяр. За даними відомства, підліток випадково знайшов вогнегасник на смітнику і просто вирішив перевірити, чи вибухне балон у вогні чи ні.

Так, на камерах видно, що перед тим як покласти вогнегасник у вогонь, він кілька разів озирається, а потім швидко тікає.

Місцеві правоохоронці дізналися у палії знайомого п'ятикласника. У Росії вже заявили, що 11-річний хлопчик разом із мамою та 14-річною сестрою кілька років тому приїхали з України і ця родина живе у будинку баракового типу на кілька мешканців. Відомо, що жінка виховує дітей одна, тому вона з ранку до вечора пропадає на роботі.

Можливо, через те, що хлопчик постійно наданий сам собі, за словами педагогів, він відчуває пристрасть до експериментів. Так, вони розповіли, що раніше хлопчик розбирав подарований телефон, пульт від телевізора, зі знайдених на смітнику деталей збирав гірлянду, внаслідок чого влаштував коротке замикання в будинку. А ще він якось підпалив речі у ванній і перерізав шнур фена, що працює.

Відомо, що батько давно хотіла визначити сина в технічний гурток, але школяра нема кому водити на заняття.

Тепер підліток стоятиме на профілактичному обліку. Крім того, п'ятикласника планують показати фахівцям.

Стосовно його батька було складено адміністративний протокол за невиконання обов'язків щодо утримання та виховання неповнолітніх.

Як повідомила старший помічник керівника ДСУ СК РФ по Московській області Ольга Врадій, зараз проводиться перевірка про вандалізм та хуліганські дії підлітка, який кинув вогнегасник у Вічний вогонь меморіального комплексу "Парк імені 40-річчя Перемоги".

Читайте також:

Це успіх: зірка фільму "Один вдома" Маколей Калкін вкотре став батьком. Наречена щаслива

Поганий знак: найвідоміший банк опинився на межі банкрутства. Запахло кризою

"За кілька днів може зупинитися серце": експерт розповів, як могли отруїти Кадирова

Медведєв випадково розкрив плани Путіна, погрозивши серйозною "авіаційною подією". Навіть хрест підготував