Ні для кого не секрет, що Російська імперія та Туреччина майже всю історію були суперниками і регулярно стикалися на полі бою. Ще б пак, коли турки вважали себе покровителями всього мусульманського світу, то Росія вважала себе правонаступницею Візантії і покровителькою православних християн. Російські царі постійно думали про повернення Константинополя в лоно православ'я, тоді як турки не збиралися віддавати свою столицю.

Так, в 1877 році, опинившись у стані чергової війни з Туреччиною, Росія була як ніколи близька до того, щоб отримати у своє володіння Константинополь, нині Стамбул. І ось те, що так і не здійснилося раніше, вирішив виправити депутат Державної Думи від "Справедливої ​​Росії" Семен Багдасаров.

Так, в ефірі YouTube-програми Володимира Соловйова Багдасаров заявив, що Росії зараз слід "скористатися ситуацією" та "вигнати" Туреччину із Середньої Азії. Нині ця країна ослаблена економічною кризою та наслідками руйнівного землетрусу.

"Туреччина зараз перебуває у важкому становищі. Давайте скористаємося: виженемо її із Середньої Азії, розколемо її вплив на Україні, виженемо з Південного Кавказу", - заявив Багдасаров.

Далі в ефірі він перейшов на крик: "І повернемо до складу нашої держави те, що історично належить нам – Константинополь!"

На його думку, у Стамбулі над храмом Святої Софії, що з недавніх пір поєднує функції музею та мечеті, слід встановити хрест, там же мають звучати "молитви арамейською мовою".

"Можна російською", - додав гість ефіру Соловйова.

Читайте також:

Зірка "Кухні", звільнена за критику Путіна, проговорилася про ставлення Нагієва до вторгнення в Україну