Насправді, розрізання тюбика навпіл або на кілька сегментів та використання старої зубної щітки допоможе зібрати залишки пасти та використовувати її для різних завдань у будинку.

Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Одне з таких завдань – це чищення кришки від сковорідки. Якщо у вас є скляна кришка, то ви знаєте, як швидко на ній з'являється жирний наліт, який накопичується на кромці і важко дістати. В цьому випадку можна нанести на зубну щітку трохи пасти і пройтися нею поверхнею кришки, потім змити залишки водою. Таким чином, ви зможете легко позбутися жирного нальоту та зберегти кришку в чистому стані.

Ще одним способом використання зубної пасти є чищення прикрас. Зубна паста чудово справляється із забрудненнями на золотих та срібних прикрасах. Однак, при цьому потрібно бути обережним і протирати дорогоцінні метали за допомогою м'якого матеріалу, наприклад тканинної серветки. Після обробки пастою прикраси слід промити чистою водою і акуратно протерти чистою ганчірочкою з мікрофібри.

Зрештою, зубна паста може бути корисною для чищення взуття. Вона допомагає повернути початковий вигляд білої підошві кросівок. Для цього слід нанести трохи пасти на губку та протерти поверхню. Крім того, паста є відмінним засобом для рятування шкіряного взуття від потертостей. При цьому слід нанести пасту на зубну щітку та ретельно протерти місце, де знаходиться потертість. Таким чином, ви зможете продовжити життя свого взуття та уникнути додаткових витрат на його заміну.

Читайте також:

Для чого раз на місяць у ванну потрібно приносити звичайну свічку: лайфхак досвідчених господарок

Багато господарок не здогадувалися: як використовувати воду після варіння макаронів. Три лайфхаки

Навіть хімія не потрібна: чим відмити унітаз від потік. Простий лайфхак