Настирливі мухи можуть вивести з себе навіть саму терплячу і врівноважену людину. Популярні липкі стрічки для боротьби з мухами виглядають зовсім не естетично, а використання хімії часто викликає питання.

У цьому матеріалі ми розповімо, як за допомогою простих народних засобів можна позбутися мух у квартирі.

Лимон та гвоздика

Візьміть кілька лимонів і вставте в них бутони свіжої гвоздики. Замість бутонів можна використовувати і суху гвоздику, яка застосовується у кулінарії. Розташуйте ці ароматичні пастки вікнами або іншими місцями, де мухи часто з'являються. Мухи не люблять запах гвоздики та лимона, тому вони триматимуться подалі.

Ефірні масла

Використовуйте ефірні олії сильного аромату, які можуть відлякувати мух. Найкращі варіанти - олія лаванди, м'яти або евкаліпта. Намочіть ватну кульку в олії і розмістіть її поруч із вікнами або в інших місцях, де мухи часто з'являються.

Оцет

Наповніть невелику миску оцтом або розчином води з оцтом і розмістіть на столі або інших відкритих поверхнях. Мухи зазвичай залучаються запахом оцту і будуть схильні збиратися у цій галузі. Таким чином, вони триматимуться подалі від решти приміщень.

Пастки для мух

Зробіть прості пастки для мух із використанням пластикових пляшок або скляних банок. Зазначимо, що цей спосіб більше підійде для дачних ділянок чи села.

Відріжте верхню частину пляшки або банки, переверніть її та вставте назад усередину, створюючи конусоподібну форму. Налийте трохи солодкої рідини, як фруктовий сік або сироп, на дно пастки. Мухи будуть залучені запахом солодкого та летіти у пастку, але не зможуть вибратися з неї.

Читайте також:

Як за допомогою курячих яєць прибрати жирок на животі: проста хитрість, яка вам допоможе

Не повторюйте ці 5 помилок, щоб не зіпсувати врожай картоплі – вона виросте дрібною

Київстар порадував тарифом, в якому немає обмежень за швидкістю інтернету