Багато українців щороку садять картоплю, яка входить до числа найважливіших харчових продуктів. Спочатку особливих проблем не виникає, але потім на бульбах з'являються жуки колорадські. Хтось закопує лушпиння цибулі і намагається відлякати шкідників запахом його гниття, комусь не ліньки збирати жуків вручну, проте більшість обприскує картоплю хімікатами. Виявляється, з допомогою звичайного лимона теж можна відлякати шкідників.

Всі знають про корисні властивості лимона, якщо вживати його у свіжому вигляді, але не всі в курсі того, що завдяки цитрусовому можна удобрити рослини та відлякати шкідників.

Так, якщо сад і город вам не порожні слова, ніколи не викидайте лушпиння лимонів. Виявляється, лимонна цедра може стати основою засобу проти непроханих "гостей" городу.

Отже, для боротьби зі шкідниками на городі можна зробити два види настою зі шкірки лимона.

У першому випадку потрібно покласти 100 г лушпиння лимона в глибоку ємність, залити їх 1 л теплої води і залишити настоятися на п'ять-сім днів. Цим розчином на основі шкірки лимона потрібно обприскувати рослини двічі на тиждень.

У другому випадку потрібно покласти в блендер 350 г лушпиння лимона, залити 1 л води і перебити до отримання однорідної маси. Додайте 1 столову ложку попередньо подрібненого та розмоченого в консистенцію каші господарського мила. Перемішайте та залиште у темному та прохолодному місці на сім днів. Процідіть та використовуйте за призначенням 1-2 рази на тиждень.

Читайте також:

Будуть гіркими і несмачними: що ні в якому разі не можна садити поряд з огірками .

Допоможе кропива: дачник розкрив хитрість, завдяки якій огірки виростають солодкими та хрусткими. \n

Урожай домашніх огірків вас здивує: хитрість із великою пляшкою